Sočno High on Life doživetje: s tokom ene najlepših alpskih rek sveta

Razgibana pokrajina Posočja je bila prizorišče enega najzahtevnejših bojišč prve svetovne vojne. Če se še vedno sprašujete, komu zvoni v slovitem romanu Ernesta Hemingwaya, boste odgovor našli tu, kjer je pisatelj zanj našel svoj navdih.

Zapuščina neizbrisljive vojne

Soška fronta, ki je v Posočju potekala med Avstro-ogrsko in Italijo, je bila zaradi razgibanega terena ena najtežjih bitk prve svetovne vojne in največje bojevanje v visokogorju v zgodovini človeka. O številnih zgodbah fantov in mož vseh narodov spregovori muzej na prostem na razglednem grebenu Kolovrata. Med sprehodom odkrivate nekdanje strelske jarke, vojaške utrdbe in kaverne. Od tod lahko premerite celotno nekdanje gorsko bojišče in se s pogledom sprehodite vse do Jadranskega morja.

Vojaški obisk in malica

Z e-kolesi se zapeljite po tirnicah zgodovine. V vaseh pod Matajurjem lahko srečate avstro-ogrskega vojaka, ki vas popelje skozi čas. Obiščite hišo, v kateri je med vojno prespal sloviti »puščavski lisjak«. Pomalicajte kar na terenu in si privoščite obrok iz vojaške menažke.

Doživeti jo želim z vami

Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrašjem možnem času.

Povpraševanje
Doživeti jo želim po svoje
Nexto