Ultimativna High on Life vodena tura. Od živih planin in gozdov do Aninih krožnikov.

Za nosom in zvonci do živih planin doline Soče, kjer sirarji izdelajo mlečne dobrote za Hišo Franko in Nebesa. Zmenek z Aninim zeliščarjem Miho in gozdni potep v svet divje hrane. Zvonjenje na zvonce želja visoko nad vsakdanom, na veličastnem razgledu in energetsko najmočnejši točki doline Soče pod Krnom, ki jo ima Maja tako zelo rada.

 

Visoko nad vsakdanom gre doživetje narave in kuhinje z roko v roki. Narava doline Soče je kulinarično zakulisje ene najboljših mojstric vrhunske kulinarike na svetu Ane Roš iz Hiše Franko. Skozi sirarsko tradicijo na planinah, nabiralništvo na travnikih in gozdovih ter ribje življenje v Soči boste spoznali vrhunske surovine doline Soče.

Nahranite se s tisočletno tradicijo planin

Z Nebes in Hiše Franko se bomo podali na planine. Še prej bomo v zgodovinskem mestecu Kobarid poiskali izvir žive vode in obiskali najbolj trajnostno slovensko mlekarno, ki odkupuje mleko samo od posoških kmetov. Planšarjem bomo zaklicali v pozdrav in nazdravili z nagrajenim mlečnim napitkom, si privoščili njihove izdelke ter pravo kobariško sladico.Tam, kjer planšarji že tri tisočletja pasejo svojo živino, se cedita mleko in sirotka. Sirarje bomo obiskali v tradicionalnih planšarskem naselju na 1500 m nad morjem, kjer se iz kotlov vali sveža, topla skuta, in se police šibijo od rumenih hlebčkov svežega sira.

Naberite energijo med živimi vodami in gorami

Ob reki Soči si bomo priredili mali ribji piknik. Z nabiralcem najboljše kuharice na svetu se bomo sprehodili po Posočju kot čebele, ki tu nabirajo svoj nektar. Na travnikih in gozdovih bomo nabrali zdravilne zeli in druge okusne sestavine, ki so redno na jedilniku Ane Roš. Vse nam bo prišlo prav za najbolj okusno frtaljo, ki jo bomo pripravili na odprtem ognjišču sredi gozdne jase. Dobre energije se bomo naužili v zdravilnih izvirih in v megalitskem krogu doline Soče. Srečali bomo avtohtono drežniško kozo in se na koncu ustavili v odmaknjeni sirarski skupnosti.

ITINERAR

  • obisk ene najpomembnejših slovenskih mlekarn
  • spoznavanje gojenja avtohtone ribje sorte v ribogojnici
  • obisk zgodovinskega jedra Kobarida
  • zeliščni sprehod po travnikih in gozdovih
  • obisk planin in sirarjev
  • spoznavanje megalitske zapuščine

VRHUNCI

  • spoznavanje življenja na planinah in okušanje lokalnih mlečnih izdelkov
  • zeliščni sprehod z nabiralcem najboljše svetovne kuharske mojstrice
  • priprava lokalne specialitete v naravi iz nabranih sestavin
  • spoznavanje in okušanje avtohtone ribje sorte
  • energijsko hranjenje z zdravilno vodo in obiskom megalitskih spomenikov
CENA IN TERMIN

Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrašjem možnem času.

Povpraševanje