Za nosom in zvonci do živih planin doline Soče, kjer sirarji izdelajo mlečne dobrote za Hišo Franko in Nebesa. Zmenek z Aninim zeliščarjem Miho in gozdni potep v svet divje hrane. Zvonjenje na zvonce želja visoko nad vsakdanom, na veličastnem razgledu in energetsko najmočnejši točki doline Soče pod Krnom, ki jo ima Maja tako zelo rada.
Visoko nad vsakdanom gre doživetje narave in kuhinje z roko v roki. Narava doline Soče je kulinarično zakulisje ene najboljših mojstric vrhunske kulinarike na svetu Ane Roš iz Hiše Franko. Skozi sirarsko tradicijo na planinah, nabiralništvo na travnikih in gozdovih ter ribje življenje v Soči boste spoznali vrhunske surovine doline Soče.
Z Nebes in Hiše Franko se bomo podali na planine. Še prej bomo v zgodovinskem mestecu Kobarid poiskali izvir žive vode in slišali zgodbo najbolj trajnostne slovenske mlekarne, ki odkupuje mleko samo od posoških kmetov. Tam, kjer planšarji že tri tisočletja pasejo svojo živino, se cedita mleko in sirotka. Sirarje bomo obiskali v tradicionalnih planšarskem naselju 1500 m nad morjem, kjer se iz kotlov vali sveža, topla skuta, in se police šibijo od rumenih hlebčkov svežega sira.
Ob reki Soči si bomo ob zgodbi o reševanju soške postrvi priredili mali ribji piknik. Z zeliščarjem Miho, ki vse leto nabira zelišča, divje rastline in koreninice za najboljšo kuharico sveta, se bomo sprehodili nad Dolino Soče kot čebele, ki tu nabirajo svoj nektar. Na travnikih in gozdovih bomo nabrali zdravilne zeli in druge okusne sestavine, ki so redno na jedilniku Ane Roš. Vse nam bo prišlo prav za najbolj okusno frtaljo, ki jo bomo pripravili na odprtem ognjišču sredi gozdne jase. Dobre energije se bomo naužili v zdravilnih izvirih in pod skrivnostnim slapom. Srečali bomo avtohtono drežniško kozo in se na koncu ustavili v odmaknjeni sirarski skupnosti.
Cena 225 EUR/osebo vključuje celodnevno vodenje, vožnjo s terenskim vozilom do vseh prizorišč, vodenje zeliščarja, kulinarična doživetja ter darilo dobrodošlice
Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrašjem možnem času.