Avtentično High on life doživetje: na prepihu kultur in svetov pod Matajurjem

Nekaj ovinkov od Nebes vas pričakuje italijanska dolina, ki je kot prezrcaljena podoba te pod Kolovratom in Matajurjem na slovenski strani. Pot ji je utrla reka Nadiža, nad katero se dvigajo z gozdovi poraščena pobočja. Ob njej se vrstijo osamljene vasice, kjer še vedno živijo jezik in običaji, ki so preživeli stoletja. Zgodovinska pokrajina Benečija je dom Beneških Slovencev, kjer se prepletata romanski in slovanski svet.

Kulturno odkrivanje po okusu Unesca

Prisluhnite zgodbam, ki s svojo žlahtnostjo magovorijo občutljivega poslušalca. Sprehodite se po očarljivem Unescovem mestecu Čedad, kulturnem središču Beneških Slovencev. Obiščite lokalne muzeje v hišah domačinov, ki vam bodo odkrili tukajšnje običaje in navade. Povzpnite se na romarsko Staro goro, kjer je v mogočni cerkvi nastal eden najstarejših spomenikov slovenskega jezika.

Grenko-sladki okusi romanskega in slovanskega

Kulturno mestece Čedad ne bo razočaralo niti s kavarniškim utripom. Raziskovanje slikovitih zgodovinskih stavb je enako navdihujoče tudi iz njihovih notranjosti in uličnih teras. Tam so živahne kavarne, kjer vonj po kavi takoj potrdi italijansko tradicijo. H kavi se odlično poda beneški sladek kolač gubana, s katerim si slovanski svet nostalgično sladka brbončice in dušo.

Doživeti jo želim z vami

Pišite nam in odgovorili vam bomo v najkrašjem možnem času.

Povpraševanje
Doživeti jo želim po svoje
Nexto